Antunović uvjerena u pobjedu koalicije na županijskom izborima

POTPREDSJEDNICA SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako će građani Osječkobaranjske županije na prijevremenim izborima za Županijsku skupštinu, raspisanima za 18. siječnja, glasovanjem za koalicijsku listu SDP-a, HNS-a, Libre i SBHS-a "dobiti normalnu i demokratsku vlast koja neće zloupotrebljavati njihovo povjerenje".

Na konferenciji za novinare Antunović je ocijenila kako je jedini ozbiljan konkurent toj koaliciji HDZ koji se, kako smatra, "danas predstavlja kao drukčija i nova stranka", ali, tvrdi ona, "već sada vidi da to nije tako".

Ustvrdila je da je HDZ već odustao od većine obećanja koje je biračima dao u predizbornoj kampanji, uključivo i odgodu smanjenja PDV-a. Drži kako HDZ u Osječko-baranjskoj županiji ima poseban problem jer je, kako tvrdi, "na čelu njihove liste čovjek koji nema namjeru funkcionirati po zakonu, i koji to nikad nije činio, nego želi na svoj način upravljati ljudskim životima, gospodarstvom i bogatstvima".

Nositelj HDZ-ove liste Branimir Glavaš jučer ju je prozvao za davanje potpore interesnim skupinama sukobljenima u PPK "Valpovu", a Antunović je danas kazala kako je riječ o čovjeku "koji je poznat po sudjelovanju u uništavanju poduzeća, a danas bez problema izjavljuje kako mu je stalo do radnika PPK "Valpova".

"To su potrošene fraze na koje ne treba nasjedati i želimo podsjetiti ljude kako su živjeli u vrijeme kad je Glavaš upravljao njihovim životima, a kako su živjeli u zadnje četiri godine", ocijenila je Antunović.

Nositelj liste Miroslav Pavlinić (SDP) kazao je kako će se koalicija zauzimati za razvoj poduzetništva, poljoprivrede i prometne infrastrukture, a predsjednik osječko-baranjske organizacije Libre Vilim Herman istaknuo je da su glavne zadaće regionalni razvoj, decentralizacija i regionalna financijska samostalnost.

Pročitajte više