Anušić o slavlju s DP-ovcima: Naravno da smo neformalno razgovarali o pregovorima

Foto: Josip Dabro/Facebook

Ministar obrane Ivan Anušić kazao je, upitan za fotografiju s tajnikom DP-a Josipom Dabrom, kako njegova prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost te izrazio nadu da bi s Domovinskim pokretom mogli vrlo brzo doći do konačnog dogovora.

"Nadam se da će vrlo brzo doći do konačnog dogovora i rezultata naših pregovora, da ne kažem konačnog rješenja", izjavio je. 

No, da bi poslijeizborni pregovori između HDZ-a i DP-a završili uspješno, moraju postojati fleksibilnost, razumijevanje i uvažavanje jer se bez toga politika ne može voditi, poručio je Anušić nakon svečanog obilježavanja 29. godišnjice Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Upitan postoji li druga opcija za sastavljanje parlamentarne većine, osim s DP-om, odgovorio je kako je "matematika takva kakva je, brojevi se ne mogu mijenjati i brojevi sve pokazuju". 

O fotografiji s Dabrom

"Što se tiče fotografije, bio sam pozvan na krizmu, a ja se odazivam na takve pozive. Dabro i ja se poznajemo oko 20 godina i moja prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost, nisu nikad bila niti će biti. Kod mene se politika i prijateljstva ne miješaju", rekao je Anušić.

Potpredsjednik vlade time se osvrnuo na fotografiju koja se dijeli na društvenim mrežama, a snimljena je u jednom restoranu, na proslavi krizme, a na njoj pozira s tajnikom Domovinskog pokreta Josipom Dabrom i zastupnikom te stranke Stipom Mlinarićem.

"Naravno da smo neformalno razgovarali i komentirali, međutim, zna se tko vodi pregovore, tko je ključan u pregovorima i tko donosi odluke", kazao je Anušić.

Na dan obilježavanje akcije Bljesak iznad Okučana, ali i ostatka Hrvatske, preletjeli su borbeni avioni Rafalei koji će biti prisutni i pri obilježavanju drugih važnih datuma iz Domovinskog rata, najavio je ministar obrane.

"Današnji, prvi službeni prelet pokazuje ozbiljnost, snagu i jačinu oružanih snaga, posebice ratnog zrakoplovstva. Nakon više od 30 godina Hrvatska je kupila borbene zrakoplove četvrte i pete generacije, ozbiljno oružje koje može u ovom trenutku parirati svima u svijetu poznatim ratnim i borbenim zrakoplovima", naglasio je Anušić

Pročitajte više