Arnold Schwarzenegger želi biti novi predsjednik EU?

ARNOLD SCHWARZENEGGER, koji je nakon filmske karijere postao guverner Kalifornije, u budućnosti bi se mogao vratiti u Europu i konkurirati za novog šefa Europske unije.

63-godišnjeg bivšeg bodybuildera rođenog u Austriji bliski suradnici savjetuju da se vrati u Europu kako bi vodio EU. "U sljedećih nekoliko godina, EU će tražiti mnogo uglednijeg predsjednika - nekoga tko može ujediniti Europu", kazao je šef Schwarzeneggerovog ureda Terry Tamminen za Newsweek.

"Francuzi neće Nijemca, a Nijemci ne žele Talijana"

"Francuzi neće Nijemca, a Nijemci ne žele Talijana. Što kažete na osobu rođenu u Europi koja se vratila iz SAD-a te bi mogao postati Washington ili Jefferson nove ujedinjene Europe", dodao je Tamminen koji svojeg šefa kandidira za predsjednika EU.


Bivši glumac je u siječnju završio svoj drugi mandat kao guverner Kalifornije. Od tada se u medijima raspravlja hoće li nastaviti svoju karijeru u politici ili će se vratiti filmu. Nedavno se Schwarzenegger sastao s britanskim premijerom Davidom Cameronom, a engleski političari su se šalili kako trebaju promijeniti ustav SAD-a kako bi se bivši glumac mogao kandidirati za američkog predsjednika.

Aktivan u UN-u

Iako se trenutno ne bavi ni glumom niti aktivnom politikom, Schwarzenegger je zatrpan poslom u UN-u i drugim organizacijama gdje se bavi temama klimatskih promjena  i drugim humanitarnim problemima.

Pročitajte više