Arriva testira električni autobus u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Arriva/Facebook

S CILJEM dekarbonizacije i povećanja održivosti javnog prijevoza tvrtka Arriva danas je održala prezentacijsku vožnju električnog autobusa, koji će do kraja tjedna testirati na linijama u Osječko-baranjskoj županiji, priopćeno je u ponedjeljak iz Županijske uprave.

Generalni direktor Arrive za Hrvatsku Dražen Divjak istaknuo je kako je ta tvrtka prvi prijevoznik koji će tijekom jednomjesečnog razdoblja testirati ovo vozilo u stvarnim uvjetima. "Ekološka vozila su naša budućnost i želimo biti predvodnici u njihovom uvođenju, kako u Osječko-baranjskoj županiji tako i u svim županijama u kojima Arriva posluje", rekao je Divjak.

Na prezentaciji je istaknuto da je Arriva u više europskih zemalja pokrenula brojne inicijative za poticanje implementacije učinkovitijih i ekološki održivih sustava mobilnosti, a tijekom studenog Arriva planira u Hrvatskoj prvi put provoditi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom ugljikovog dioksida.

Župan Anušić: Arriva je pokazala da je lider u području održivosti

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je Arriva nizom projekata pokazala da je lider područja održivosti. Smatra kako ta kompanija, uvodeći nove tehnologije s ciljem prilagodbe europskim direktivama i promicanjem ekološki prihvatljivijeg prijevoza, ulaže napore kako bi postala tvrtka s neutralnim klimatološkim utjecajem.

Nakon što ga je ranije tijekom mjeseca testirala u Svetoj Nedelji te prošlog tjedna u Požeško-slavonskoj županiji, Arriva ovog tjedna evaluaciju električnog autobusa završava u Osječko-baranjskoj županiji, a inicijativu je provodila pod motom "Za tvoj grad s nultom emisijom", navode u Županijskoj upravi.

Pročitajte više