ASH na izbore izlazi u 10 izbornih jedinica

AKCIJA socijaldemokrata Hrvatske (ASH) na predstojeće parlamentarne izbore izlazi u deset izbornih jedinica i to s onima za koje se u razdoblju od deset godina borila, zalagala i zastupala ih sa socijalno najugroženijima, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik ASH Zlatko Klarić.

"To će zasigurno biti jedna od najbrojnijih koalicija, zato što znamo da u socijalno najugroženiju kategoriju hrvatskog stanovništva spadaju i nezaposleni, i umirovljenici, i podstanari i radnici koji rade, a ne primaju plaću", rekao je Klarić.

Zlatko Klarić bit će nositelj liste u većini izbornih jedinica.

ASH-u je dobro poznato da je aktualna vlast obećala riješiti nezaposlenost, dug umirovljenicima, osigurati krov nad glavama podstanarima, a radnicima koji rade, a ne primaju plaću osigurati redovni osobni dohodak, rekao je Klarić.

Umjesto da je nezaposlene zaposlila, "briše ih gumicom s burze", radnicima koji rade, a ne dobivaju plaću nije osigurala plaću, već im je oduzela radnička prava, a podstanarima nametnula poticajnu stanogradnju (POS), gdje država zarađuje na mladim ljudima, dajući im predugi rok otplate uz preveliku mjesečnu ratu, ustvrdio je. Klarić je rekao da je ASH napravio program stanogradnje za podstanare po kojem bi četvorni metar koštao samo 400 eura, a ne 800 eura kao tzv. Čačićevi stanovi.

Aktualna je vlast najviše pogriješila što se na početku nije obračunala s kriminalom u pretvorbi i privatizaciji, a trebala je voditi i drugačiju gospodarsku i poreznu politiku, rekao je Klarić.

Pročitajte više