ASH-DSU: "Prosvjedujte, ovaj put na izborima"

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić rekao je danas da ta stranka na lokalne izbore u Zagrebu izlazi u koaliciji s Demokratskom strankom umirovljenika (DSU) pod sloganom "Prosvjedujte, ovaj put na izborima".

Na konferenciji za novinare ocijenio je da im je predizborna promidžba drukčija jer ostaju dosljedni u zastupanju socijalno ugroženih - umirovljenika, nezaposlenih i podstanara.

Zlatko Klarić očekuje najmanje 20 posto glasova jer su, po njegovim riječima, umirovljenici vidjeli da ih je "HSU prevario i prodao" pa se sada priklanjaju njima, a zbog programa očekuju i glasove nezaposlenih i podstanara.

Smatra da sva gradska poduzeća trebaju biti u službi socijalno ugroženih građana, pa - "kad se oni riješe, krenut će se u izgradnju Zagreba".

Istaknuvši da se umirovljenicima žuri jer ih na godinu umire 25.000, Zlatko Klarić je rekao da bi Gradska skupština trebala pritiskom tražiti od Vlade da poštuje odluku iz 1998. o povratu duga umirovljenicima. Smatra da bi dio novca umirovljenicima trebao vratiti i Zagreb, u kojem je najviše novaca, jer fasade ili izgradnja cesta mogu malo pričekati, a umirovljenici ne mogu.

Problem nezaposlenih, kojih je u Zagrebu oko 45.000, namjeravamo riješiti kroz slobodne zone, a za rješenje problema podstanara, njih 80.000, ASH-DSU ima, rekao je Klarić, masovan, tržišni i socijalni program. On je različit od POS-a kojim se, ustvrdio je, zarađuje na mladim ljudima, te provodi diskriminacija i selekcija. Rekao je da bi po njihovu programu stanogradnje četvorni metar stana bio duplo jeftiniji od POS-a, rok otplate bio bi 10 godina i bez pologa.

Zlatko Karić obećao je i smanjenje troškova za režije jer, kako je rekao, ne vidi razlog zašto bi voda u Zagrebu bila najskuplja u Europi.

U gradskim uredima moraju biti postavljeni profesionalni i stručni ljudi te uvedena institucija državno-gradskog odvjetnika i jedinstvena pravna služba, rekao je, uz ostalo, Zlatko Klarić.

(Hina) xbma ymć

Pročitajte više