Atentator na papu Ivana Pavla II. novu Bibliju želi pisati u Hrvatskoj

ATENTATOR na papu Ivana Pavla II., Turčin Mehmet Ali Agca, poručio je kako bi novu Bibliju želio napisati u katoličkoj zemlji te da bi rado došao živjeti u Hrvatsku.

Kontroverzni atentator je sa Islama prešao na katoličanstvo te nakon izlaska iz zatvora tvrdi kako je Isus Krist, za kojeg smatra da je Božji poslanik, a ne Božji sin. "Spremam se napisati novu Bibliju i ispraviti pogreške, a volio bih to učiniti u katoličkoj Hrvatskoj jer su mi Italija i Španjolska odbile dati azil", preko svoga odvjetničkog tima poručio je Ali Agca, piše Večernji list.

Italija i Španjolska mu ne žele dati azil zato što ga smatraju teroristom. Iako se atentat dogodio prije 30 godina, on još uvijek ne želi otkriti tko je naručitelj ubojstva Ivana Pavla II. Nakon izlaska iz zatvora kontroverzni Agca za intervju traži velike svote, dok je, navodno, za pisanje biografije tražio tri milijuna dolara.  Po izlasku iz zatvora, Alija Agcu je liječnički konzilij proglasio neuračunljivim, što je njegov odvjetnički tim demantirao.

Pročitajte više