Audio snimka bolničareva glasa koji je prevozio Michaela Jacksona je lažna

BOLNIČAR, koji je pop zvijezdu Michaela Jacksona na dan njegove smrti prevozio u bolnicu, a čiji se glas navodno čuje na nedavno objavljenoj audio snimci na britanskom tabloidu The Sun, tvrdi da je snimak lažan, prenosi danas CNN.

Britanski je tabloid objavio snimku u kojoj bolničar, koji je stigao u Jacksonov dom nakon poziva njegovog osobnog liječnika Conrada Murrayja, bolničkoj centrali UCLA Medical Center javlja da su stigli na mjesto poziva i da su zatekli muškarca u 50-im godinama, u nesvjesnom stanju, koji nema puls i ne diše, i kojega su bezuspješno pokušali oživjeti, napominjući kako se radi o pop zvijezdi, te je spomenuo njegovo ime.

Isti je glas kratko nakon toga rekao da su napravili sve što su mogli te da kreću u bolnicu gdje će biti za pet minuta te je dodao da "ne izgleda dobro".

Tabloid je snimku objavio uz komentar kako su riječi bolničara, prema kojima pacijent "ne diše i nema puls" u suprotnosti s tvrdnjama liječnika Murraya koji je policiji tijekom istrage izjavio da je Jacksonu osjetio puls.

Humphrey: Glasovi nisu koristili standardnu komunikaciju

No glasnogovornik vatrogasne i bolničke centrale u Los Angelesu Brian Humphrey tvrdi kako je utvrđeno da na snimci nije glas niti jednog njihovog pripadnika te da su i bolničar i dispečer na snimci koristili fraze i izjave kakve se ne koriste u standardnoj komunikaciji između bolničara na terenu i centrale.


Razgovor koji vode dva glasa na snimci, tvrdi centrala službe za vatrogasne dojave i hitnu pomoć Los Angelesa, nije dio "standardnog protokola i usvojene prakse komuniciranja" koju su dužni poštovati bolničari u komunikaciji s bolničkim osobljem, tvrdi Humphrey.

Posebno je sumnjivo, tvrdi Humphrey, što je bolničar spomenuo ime pacijenta, što je u suprotnosti s profesionalnom etikom, jer je praksa da se ime nikada ne spominje u komunikaciji, čak ni kada se radi o poznatoj osobi.

Tabloid The Sun, koji je objavio snimku, nije precizirao kako je došao do audio zapisa, navodeći tek kako je izvor snimke "911", što je jedinstveni broj službe za hitne intervencije u SAD.

Pročitajte više