VIDEO Slavlje u Australiji: Parlament legalizirao istospolni brak

 
AUSTRALSKI parlament glasao je za legalizaciju istospolnog braka, javlja CNN.
 
Nakon godina političkih rasprava i oštre javne debate, australski ministri u četvrtak su izglasali legalizaciju istospolnog braka. Nakon emocionalnih govora u zgradi parlamenta u Canberri uslijedili su glasni povici odobravanja i pljesak.
 
Protiv zakona bilo je samo četvero parlamentaraca, od ukupno 150 zastupnika donjeg doma. U zakonu se definicija braka između muškarca i žene mijenja izrazom ''savez dvoje ljudi''.
 
 
"Ovo je Australija: poštena, različita, puna ljubavi i poštovanja prema svima"
 
"Kakav dan! Kakav dan za ljubav, za kvalitetu, poštovanje! Australija je to učinila. Svaki Australac iznio je svoje mišljenje i rekli su da je to pošteno, nastavite samo tako!" rekao je premijer Malcolm Turnbull i dodao: "Ovo je Australija: poštena, različita, puna ljubavi i poštovanja prema svima. Ovo je veliki dan koji pripada svakom Australcu."
 
Zastupnici su proslavili odluku zagrljajima i ponosnim širenjem zastave duginih boja, a kasnije su i zapjevali. Odluka je donesena nakon dvomjesečne nacionalne ankete, koja je pokazala da 61 posto od više od 12 milijuna ispitanih podržava istospolni brak.
 
Australija je sada 24. država svijeta u kojoj je istospolni brak legalan, objavila je organizacija Pew Research.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz ljudska prava, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljudska prava.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više