Austrijski istražitelji šest sati ispitivali Sanadera

IVO SANADER danas je morao dati odgovore na pitanja austrijskog državnog tužitelja o optužbama koje ga terete za pranje novca u Austriji preko jedne tirolske banke. Ispitivanje, koje se održavalo u salzburškoj sudnici te je bilo zatvoreno za novinare, zakazano je za osam sati ujutro, i trebalo je trajati do podneva. No, razdužilo se na čak šest sati, te je završeno tek nakon 14 sati!

Sanaderov odvjetnik Werner Suppan novinarima pred sudnicom tek je kratko rekao da je zadovoljan iskazom svog klijenta. Većinom se razgovaralo o kanalima kojima je tekao novac, kaže Suppan i dodaje: "Vjerujem da će nakon ovog iskaza cijeli slučaj biti gotova stvar".

Istražitelje je zanimalo, tvrdi HTV, i zašto je Sanaderu oduzeto odličje Tirolski orao. "To morate pitati one koji su mi ga oduzeli", odgovorio je Sanader. Podsjećamo, Sanader je sa službene stranice Tirola izbrisan kao dobitnik ovog odličja kojeg je dobio u Innsbrucku 2004. godine.

Ispitivanje je prvotno bilo zakazano za jučer, no odgođeno je, kako je rekao Sanaderov odvjetnik, "iz organizacijskih razloga". Werner Suppan jučer je u razgovoru s austrijskim novinarima rekao kako nema nikakvog govora o pranju novca te da je Sanader na sve što je u Austriji zaradio uredno platio porez. Također, odbacio je optužbe da je Sanader od Hypo banke tražio i primio proviziju za sređivanje kredita.

Predstavnici banke u Tirolu koji su podigli prijavu protiv Sanadera na pitanja istražitelja odgovarat će idući tjedan.

Pročitajte više