Automobili se naručuju za ratne vojne invalide prve skupine

UDRUGA stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine priopćila je večeras da će 122 automobila, za kupnju kojih je natječaj raspisalo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, biti dodijeljeno stopostotnim HRVI prve skupine, sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Priopćenje je odgovor Udruge na zahtjev Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) da se javnost obavijesti za koga Ministarstvo naručuje te automobile.

Naglašava se da stopostotni HRVI prve skupine imaju zakonsko pravo na automobil s posebnim prilagodbama, koji im Ministarstvo dodjeljuje svakih sedam godina.

"Automobili za koje je raspisan natječaj ne naručuju se kako su naveli u ASH za organe uprave, berače kestena, nekadašnje čelnike Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata ili za organizatore predstojećih izbora, već za one koji su za obranu suvereniteta i stvaranje Hrvatske, uz poginule zatočene i nestale, dali najviše, svoje zdravlje i dijelove tijela", stoji u priopćenju koje je potpisao Đuro Glogoški, predsjednik Udruge.

Pročitajte više