Autonomna ženska kuća podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva u Nazorovoj

AUTONOMNA ženske kuće Zagreb podigla je kaznu prijavu protiv bivšeg ravnatelja Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu, dviju djelatnica tog centra te dviju tamošnjih općinskih sutkinja koje smatraju odgovornima za ubojstvo majke dvogodišnjeg dječaka u dvorištu Dječjeg doma u Nazorovoj ulici u Zagrebu, sredinom lipnja ove godine.

Kaznena prijava je, kako je danas izvijestila koordinatorica Autonomne kuće Neva Tolle, podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici od kojeg se traži procesuiranje sutkinja Željane Kauzlarić i Gordane Trivunov te socijalne radnice Mire Lisac i psihologinje Centra Nataše Akik zbog pomaganja u teškom ubojstvu 25-godišnje Jelene Sabine Jakopović.

Bivši ravnatelj ivanićgradskog Centra za socijalnu skrb Petar Krnjaić prijavljen je za nesavjestan rad u službi.

Jelenu Sabinu Jakopović je 16. lipnja, tijekom posjeta djetetu u dvorištu Doma za nezbrinutu djecu, ubio njezin 22-godišnji suprug hicima iz ilegalnog pištolja, a nakon toga je ubio i sebe.

Ubijena žena bila je štićenica Autonomne ženske kuće, ali joj sud po preporuci Centra za socijalnu skrb i mišljenju posebnog skrbnika za dijete nije omogućio da sa sobom u Autonomnu žensku kuću povede i dvogodišnjeg sina koji je smješten u Dom u Nazorovoj ulici.

Njezin 22-godišnji suprug bio je evidentirani zlostavljač protiv kojega se vodilo na desetke kaznenih postupaka.

Krajem lipnja Ministartsvo zdravstva i socijalne skrbi izvijestilo je da su djelatnici ivanićgradskog Centra u slučaju obitelji Jakopović postupali "sukladno ovlastima, te da kod donošenja odluka nisu povrijeđena pravila struke".

Pročitajte više