Autor pornića "Kozjak": Djevojke sam podvodio kako bih platio operaciju tumora

BORIS BARIĆ, 43-godišnjak poznatiji kao Pornello i autor pornića "Kozjak", danas se pojavio na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Splitu, zbog podvođenja maloljetnice i triju djevojaka.

Barić je, na suđenju koje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloljetnice, iznio svoju obranu, a neslužbeno se doznaje kako se branio da mu je novac zarađen od prodavanja seksualnih usluga djevojaka bio potreban za operaciju oka.

Slično se branio i tijekom istrage, jer je teško bolestan i jer mu je dijagnosticiran tumor na dva mjesta na mozgu. Napomenuo je u iznošenju obrane kako je samohrani otac četverogodišnje djevojčice te kako ga je supruga ostavila. Otad preživljava samo s očevom mirovinom od svega 1.500 kuna.

Iduće ročište Bariću je zakazano za početak lipnja, a Barić po izlasku sa suda nije bio raspoložen za komentare novinarima.

Barića sud tereti kako je od početka 2004. godine do sredine svibnja iste godine podvodio navedene djevojke te zaradu dijelio napola s njima. Plaćao im je i najamninu stanova u Starčevićevoj i Getaldićevoj ulici u Splitu, u kojima su one pružale seksualne usluge klijentima. On sam tvrdi kako nije znao da je jedna od djevojaka mlađa od 18 godina.

K.S.
Foto: Paun Paunović/CROPIX

Pročitajte više