VIDEO Splitska policija privela Cesareovog oca

Foto: Facebook

ALESSANDRO AVENATI, otac dječaka Cesarea, doletio je jučer do Splita kako bi odveo sina u Italiju, no ovrha je odgođena dan ranije iz sigurnosnih razloga. Avenati je dobio poziv splitske policije da im se danas javi kako bi porazgovarali o prijavama koje je podnijela njegova bivša partnerica Nina Kuluz.

Premda se isprva činilo da će samo porazgovarati o navodima prijave Nine Kuluz, Avenatija je splitska policija uhitila te nešto iza 13 sati privela na ispitivanje u splitski Prekršajni sud.

Avenati nije bio od volje za komentar. Djelovao je prilično utučeno i iscrpljeno. Njegov branitelj Srđan Granić kazao je kako je ovo sumrak pravne države, dok je braniteljica Ajka Radić rekla kako se Avenati osjeća užasno ogorčeno i razočarano.

Ispitivanje u splitskom Prekršajnom sudu potrajalo je dva sata, nakon čega je Avenati pušten na slobodu. Kako doznajemo, sporne su bile neke objave na Facebooku. Avenati je kazao kako mu je profil hakiran i kako je netko htio prikazati da on stoji iza njega i uvredljivih poruka koje su plasirane prema Nini Kuluz.

Kuluz Avenatija optužila za obiteljsko nasilje

U svom javnom istupu Kuluz je nedavno optužila svog bivšeg partnera za obiteljsko nasilje, ustvrdila je kako je upravo to bio razlog zbog kojeg je prije sedam godina pobjegla sa sinom iz Italije. Policiji je, kako neslužbeno doznajemo, prijavila poruke i objave koje je pisao Avenati razočaran što ne može do sina.

Policiji je prijavljen i za povredu dječjih prava jer nije viđao sina i uspostavio kontakt s njim. Kuluz i njena prijateljica Vanda Plazonić, organizatorica prosvjeda koji je zaustavio ovrhu u lipnju prošle godine, istaknule su kako je Avenati imao 108 dana za upoznavanje sina, a iskoristio je svega tri.

Kuluz je sa sinom pobjegla iz Italije 2011. godine, a nedavno ju je talijanski sud osudio na zatvorsku kaznu i obavezao na javljanje policiji u Torinu svaka dva tjedna. Posljednja ovrha bila je zakazana  jučer. Taj dan Kuluz je trebala biti u Italiji zbog mjere koju je propisao sud.

Pročitajte više