Avion na aerodromu u New Yorku naletio na parkirani avion

Ilustracija: EPA

AVION kompanije JetBlue koji je iz New Yorka letio za Portoriko naletio je u zračnoj luci JFK na drugi avion, javljaju američki mediji. Ovo je drugi takav incident u toj zračnoj luci u nekoliko dana. 

"Avion na letu 1603 došao je u kontakt s parkiranim praznim zrakoplovom tijekom povratka", rekao je glasnogovornik JetBluea u izjavi. Nema izvješća o ozlijeđenima. Savezni ured za zračni promet (FAA) potvrdio je događaj i navodi kako je istraga u tijeku.   

Drugi sličan događaj u tek nekoliko dana

"Avion JetBlue na letu 1603 udario je u rep parkiranog zrakoplova JetBlue dok se pomicao od vrata oko 7 ujutro u međunarodnoj zračnoj luci John F. Kennedy u New Yorku. Avion je išao prema međunarodnoj zračnoj luci Luis Muñoz Marin u San Juanu, u Puerto Ricu", navode iz FAA. 

Incident od srijede uslijedio je nakon bliskog susreta također na JFK-u prošlog petka, kada su se dva zrakoplova zamalo sudarila. U tom slučaju Boeing 737 Delta Air Linesa zaustavio je polijetanje jer je avion American Airlinesa prešao pistu. Istraga tog incidenta još je u tijeku. 

Pročitajte više