PARLAMENTARNI IZBORI

Bačić komentirao Milanovićevu izjavu o satu

Foto: Patrik Macek/Pixsell

POTPREDSJEDNIK HDZ-a Branko Bačić gostovao je u RTL-u Danas. Odgovorio je na pitanje hoće li doći do sučeljavanja Andreja Plenkovića i Davora Bernardića na toj televiziji 29. lipnja u 20 sati.

"Već je bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao. Meni je to neshvatljivo, da četiri godine čekate parlamentarne izbore, očekujete sraz s političkom suparnikom, kad trebate izložiti programe, pa i napasti političkog suparnika, vi to izbjegavate. I već od dva sučeljavanja odustajete. Plenković će biti na raspolaganju i vrlo rado će se sučeliti s vođom Restart koalicije", rekao je.

Na pitanje što misli kakav će biti Bernardić na sučeljavanju, odgovorio je:

"To će biti najbolja prilika da naši građani vide koja je to razlika između Bernardića i Plenkovića. Birači će odlučivati hoće li iduće četiri godine voditi Bernardić ili Plenković. Čak i oni koji će birati Škoru, trebaju znati da će ustvari dati glas Bernardiću".

Izborne liste

Komentirao je i izborne liste te imena koja se spominju da će se naći na njima.

"Većina se kandidata zna, ali sve ćemo definirati u subotu."

Na pitanje hoće li se i Kalmeta naći na listi rekao je: "Kalmeta je predložen, on je za nas kandidat koji može ići na liste."

"Davor Stier je također predložen i razmišlja se o njemu, a Kovač nije predložen pa ćemo pričekati", rekao je Bačić.

O satu

Upitan da komentira izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je dobio Omega sat vrijedan 5000 dolara, ali da ga je poklonio jer ne zna engleski, odgovorio je:

>> Bačić odgovorio Milanoviću

"Poručujem predsjedniku neka izađe iz ove kampanje. Očito Bernardić nije dovoljno jak pa se Milanović uvlači, a to ne priliči njegovoj ustavnoj ulozi", rekao je i pojasnio izjavu o skupom satu.

"Nas smo se dvojica oko toga zakačili 2013. u saboru kada je njegova vlada pokušala privatizirati ACI. Radi se o poklonu na proslavi 25. obljetnice ACI-ja. Mislim da puno manje vrijedi od onog što je on rekao, ali ja sam ga poklonio kada sam čuo da je vrijedan jer ne nosim sat", ponovio je Bačić.

 

Pročitajte više