HDZ razmišlja o novim izborima, naručili anketu? Plenković: Valjda bih ja znao za to

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković rekao je u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak da u pregovorima s Domovinskim pokretom (DP) o sastavljanju nove vlade nema ništa novo od jučer.

 

Upitan je li točna informacija da je HDZ naručio internu anketu po izbornim jedinicama poslije izbora i znači li to da razmatra opciju novih izbora, predsjednik HDZ-a i tehničke vlade kazao je da mu to nije poznato te vjeruje da bi on znao da je anketa naručena.

Za pregovore s Domovinskim pokretom o sastavljanju nove vlade i parlamentarne većine rekao je da nema ništa novo od jučer. 

"Nacionalni odbor i Predsjedništvo HDZ-a su početkom prošlog tjedna donijeli odluku, vodimo pregovore i to je ono što radimo", dodao je, upitan je li pod pritiskom unutar stranke jer, kako pišu neki mediji, mora sklopiti sporazum s DP-om.

U Okučanima je bio i predsjednik te Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović koji nije davao izjave, a novinari su Plenkovića pitali je li s njime komunicirao. "Odali smo počast žrtvama, došli smo ovdje zbog poginulih hrvatskih branitelja i komemoriranja Vojno-redarstvene operacije Bljesak, sve ste vidjeli", istaknuo je.

Pročitajte više