Bačić o mogućoj kandidaturi za potpredsjednika HDZ-a: Imam Plenkovićevu potporu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

DANAS je u Dubrovniku održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a, a na njoj je sudjelovao i Andrej Plenković, javlja Dubrovački vjesnik.

Sjednica je bila zatvorena za predstavnike medija, ali se nakon njezina završetka novinarima obratio predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić. 

Rekao je kako su raspravljali o predstojećim unutarstranačkim izborima te je novinarima rekao nešto više o mogućnosti da se kandidira za potpredsjednika stranke. 

Bačić ima Plenkovićevu potporu

"Ja sam u timu s Andrejem Plenkovićem već punih 10 godina i znamo se i vrlo usko surađujemo svih deset godina i tu sam s njime od prvoga dana. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti u idućih par dana. Kao što vam je poznato, imam njegovu potporu i bez te potpore ne bih bio ni predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a jednako tako i on ima moju potporu od prvoga dana kad se kandidirao.

"Ja sam vjerojatno jedan od prvih koji ga je podržao i 2016. nakon izvanrednih izbora. Prema tome, ta naša suradnja traje već dugi niz godina, a konačnu ćemo odluku donijeti ovih dana. Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice", rekao je Bačić. 

Dodao je kako je posve logično da osoba koja vodi HDZ mora imati potencijal pobjede na parlamentarnim izborima. 

"Kad sad gledam sve one koji se kandidiraju na ovim izborima, za mene uopće nema dvojbe da je to Andrej Plenković", rekao je Bačić za Dubrovački vjesnik

Pročitajte više