Bačić obišao sanaciju klizišta: "Rekao sam izvođaču da realiziraju sredstva"

Foto: FAH

MINISTAR prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je u pratnji gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića obišao gradilište na sanaciji klizišta u Crkvenoj ulici u Krapini, gdje se obavljaju radovi vrijedni 350 tisuća eura.

Uoči obilaska gradilišta na sanaciji klizišta na području grada, koje je dodatno aktivirano potresom, ministar Bačić i gradonačelnik Gregurović održali su sastanak u krapinskoj gradskoj vijećnici, a glavna tema bili su projekti financirani iz Fonda solidarnosti Europske unije te zahtjev Grada za darovanje određenih državnih čestica.

"To je velik obim projekata"

"Grad Krapina je podnio zahtjeve i za druge projekte, kao što su sanacija mosta u gradu i sanacija nerazvrstanih cesta na području grada, tako da je to jedan doista velik obim projekata koje je potrebno realizirati do kraja lipnja, zbog čega sam posebno spomenuo izvođaču radova da doista sukladno rokovima i ugovoru ta sredstva u iznosu od 2.3 milijuna kuna i realiziraju", rekao je ministar Bačić.

Dodao je kako je Grad Krapina Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine poslao zahtjev za darovanje državnih čestica koje bi služile društvenoj namjeni i na kojima bi bili igralište i vatrogasni centar. "Oba ta zahtjeva, odnosno obje te lokacije će vrlo brzo ići u realizaciju kako bi Grad te projekte mogao i realizirati", rekao je Bačić.

Na istom mjestu klizište bilo i prije nekoliko godina

Gradonačelnik Gregurović podsjetio je da je na tome mjestu i prije bilo klizište, koje je prije nekoliko godina sanirano, no nakon potresa se ponovo otvorilo.

"Napravljena je projektna dokumentacija, projekt je prijavljen na natječaj Fonda solidarnosti, a njegova je vrijednost 350 tisuća eura, odnosno 2.6 milijuna kuna s PDV-om", rekao je Gregurović i dodao kako je siguran da će radovi, unatoč zahtjevnom terenu, biti uspješno završeni.

Pročitajte više

 

Pročitajte više