Dok DP dogovara većinu, Bartulica otputovao u Budimpeštu na okupljanje konzervativaca

Foto: X

Dok Domovinski pokret razgovara o sastavljanju većine u parlamentu, njihov zastupnik Stephen Nikola Bartulica otputovao je u Budimpeštu na Konferenciju Konzervativne političke akcije (CPAC). Bartulica će biti jedan od govornika na konferenciji. 

Jučer se okupljenima obratio i mađarski premijer Viktor Orban. Poručio je kako su nadolazeći europski i američki izbori prilika za desne snage da poraze "progresivni svjetski duh". Pozvao je američkog predsjednika da nastavi braniti "svoju istinu" na suđenju koje je u tijeku. 

Mađarska je treći put domaćin konferencije

Orban je upozorio da su konzervativci diljem Zapada, uključujući njega i Trumpa, na udaru hegemonističkog liberalnog poretka. Naglasio je kako su europski izboru u lipnju i američki izbori u studenom prilika za uvođenje "ere suvereniteta" po uzoru na Mađarsku, koju je nazvao "konzervativnim otokom".

Bartulica je na X-u objavio fotografiju na kojoj se nalazi u društvu bivšeg poljskog premijera Mateusza Morawieckog i bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše. "Strateški razgovori uoči europskih izbora. Konzervativci pobjeđuju! Sutra slijedi nastavak konferencije. #WokeBusters. Zajedno s dragim kolegama. #CroatiaFirst", napisao je Bartulica. 

DP-ovu listu na europskim izborima predvodit će predsjednik stranke Ivan Penava, dok će upravo Bartulica biti na drugom mjestu. 
Inače, ovo je treći put da je Mađarska domaćin dvodnevne konferencije konzervativaca. Prva konferencija održana je 1974. u Sjedinjenim Državama, kad je jedan od govornika bio Ronald Reagan. 

Pročitajte više