Badelov odvjetnik: Kaznena prijava protiv Perkovića je nebulozna i bespredmetna!

NAKON objave članka u kojoj smo javnost izvijestili da Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu istražuje predsjednika Uprave Badela Antu Perkovića koji je kazneno prijavljen da je firmu oštetio za više od 50 milijuna kuna, Indexovoj redakciji stigao je dopis od odvjetnika Boženka Loze. On se našoj redakciji javio u ime društva Badel 1862. d.d. i samog Ante Perkovića jer smatra da postoji potreba za dodatnim objašnjenjem nekih navoda u članka.

> Ekskluzivno: Šef Uprave Badela kazneno prijavljen da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna!

> Potrošio 22,5 milijuna kuna na dionice u pokušaju da ostane šef Uprave Badela

Predsjednika Uprave Badela očito je najviše pogodila informacija koju je Index dobio direktno od Županijskog državnog odvjetništva, a koje nam je potvrdilo da su još 22. prosinca prošle godine zaprimili prijavu protiv Perkovića. Tu je prijavu, potvrdilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, podnio "CITI tržišni zavod".

"Upitno je je li direktor 'CITI tržišnog zavoda' svjestan značenja svojih postupaka"

"Početak spora društva 'CITI tržišni zavod d.o.o.0 i Badela datira još iz 1993. godine, kada je Badel 1862. d.d. pokrenuo sudski postupak protiv ' CITI tržišni zavod d.o.o.' U tom postupku 'CITI tržišni zavod d.o.o.' ustao je protutužbom. Nakon što su odbijene sve žalbe i revizije društva "CITI tržišni zavod d.o.o.' postupak je okončan tek 2005. godine", navodi Badelov odvjetnik Lozo u svom dopisu.

Lozo također iznosi podatak kako je paralelno s tim postupkom direktor "CITI tržišnog zavoda" Božo Dubravčić iznio "niz besmislenih i nerazumljivih tužbi" pred Trgovačkim sudom i pred Općinskim sudom u Zagrebu. "Njegove tužbe i ostali podnesci u tim sudskim postupcima potpuno su nerazumljivi i nejasni, te jedva da sadrže nekoliko suvišnih i povezanih rečenica. Sadržaj i navodi koje Božo Dubravčić, kao zakonski zastupnik društva 'CITI tržišni zavod d.o.o.' iznosi u sudskim postupcima, u toj mjeri su nerazumljivi i nesuvisli, da je čak upitno je li ta osoba svjesna značenja svojih postupaka", tvrdi Lozo.

"Bespredmetni i nebulozni sudski postupci"

Badelov odvjetnik dodaje kako je i usprkos tome još uvijek u tijeku "nekoliko bespredmetnih postupaka" kojima su, kako kaže, opterećeni i sudovi i Badel 1862. d.d. "koji mora snositi troškova tih postupaka, a naknadu od protivne strane nikada neće dobiti". Lozo objašnjava kako je "CITI tržišni zavod" trgovačko društvo bez ijednog zaposlenika koje se već godinama ne bavi nikakvom gospodarskom djelatnošću "već služi isključivo njegovom direktoru Boži Dubravčiću za parničenje pred sudovima protiv Badela 1862. d.d."

Kao primjer tvrdnje da nikad neće uspjeti od "CITI tržišnog zavoda" naplatiti sudske troškove, Lozo navodi podatak da je pravomoćnom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu Badelu dosuđen parnični trošak u iznosu od 275.861,31 kuna koji dosad nisu naplaćeni jer je, prema Lozinim tvrdnjama, račun "CITI tržišnog zavoda" već više od godinu dana u blokadi. Badel je zbog toga, kaže Lozo, podnio i prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad "CITI tržišnim zavodom" koji još nije okončan.

Index nije temeljio tekst na kaznenoj prijavi "CITI tržišnog zavoda", već na prijavi radnika i dioničara Badela!

Lozo u zaključku svog dopisa Indexu navodi kako je Dubravčić pokrenuo i kaznene prijave koje su "jednako nebulozne i bespredmetne kao i njegove tužbe u parničnim postupcima" pa je jedan takav postupak već obustavljen. "No, prema dosadašnjem iskustvu, slična praksa će se i dalje nastaviti, te se s njegove strane može očekivati niz sličnih postupaka, a može se zaključiti da je s tim već nastavio. Stoga ističemo da je neprihvatljivo temeljiti bilo kakve ozbiljne informacije na navodima takve osobe, te je uopće bespredmetno njegovim navodima, te postupcima koji su pokrenuti od strane ove osobe, pridavati bilo kakav značaj i stavljati ih u kontekst trenutnih događanja u Badelu 1862. d.d.", zaključuje Lozo u dopisu koji je poslao Indexu.

No, čitatelje podsjećamo kako Index navode iz teksta naslovljenog "Ekskluzivno: Šef Uprave Badela kazneno prijavljen da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna!" nije temeljio na kaznenoj prijavi "CITI tržišnog zavoda" već na kaznenoj prijavi koju su protiv Perkovića podigli dioničari i radnici Badela. Navedena prijava, koju je Index dobio na uvid, vrlo je dobro dokumentirana, a o ozbiljnosti navoda koje je u svom tekstu iznio Index govori i potvrda iz Uskoka u kojem nam je rečeno da je temeljem kaznene prijave radnika i dioničara Badela sastavljen spis koji će biti proslijeđen Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kako bi ono moglo proširiti svoju već postojeću istragu.

Lozo od Perkovića kupio 7,01 posto Badelovih dionica

Podsjećamo, Boženko Loza, koji je reagirao na jučerašnji Indexov tekst, je isti odvjetnik koji je od Perkovića nedavno kupio 7,01 posto Badelovih dionica. Ta trgovina se dogodila nakon što je Perković kao šef Uprave uspio za Badelov trezor od HMID-ovog Kapitalnog fonda kupiti 9,97 posto dionica, a sve u svrhu priprema za nadolazeću skupštinu dioničara na kojoj će Perkovićevi protivnici vjerojatno pokušati smijeniti aktualnog šefa Uprave.

Pročitajte više