Bagdad: u eksploziji ubijene 4, a ranjene 23 osobe

Četiri su osobe poginule, a 23 su ranjene u eksploziji automobilabombe, prema prvim podacima iz ministarstva unutarnjih poslova.

Automobil-bomba eksplordirao je u 11 sati po mjesnom vremenu, a većina žrtava su novaci iračke vojske, priopćeno je iz ministarstva.

U drugom napadu u Bagdadu ubijene su četiri osobe, od kojih trojica časnika. Među ubijenima su general Adnan Faouch Farawni, viši časnik ministarstva obrane i njegov sin, a ubojice su nosili vojne uniforme, priopćeno je iz ministarstva unutarnjih poslova. General je bio savjetnik ministarstva obrane, a njegov sin radio je u vojnim obavještajnim službama, prema tom izvoru.

U Iraku i dalje traje afera šijitskih talaca koje su navodno oteli sunitski pobunjenici u Madaienu, južno od Bagdada.

Skupina Abu Musab Al-Zarqawija, šefa terorističke mreže al-Qaide u Iraku optužila je iračke vlasti da pokušavaju eliminirati sunite, u priopćenju objavljenom na islamističkoj internet stranici.

U tom priopćenju, čija vjerodostojnost za sada nije potvrđena, ističe se da je riječ o progonu i egzodusu sunita.

Zarqawijeva skupina u nedjelju je optužila iračke vlasti da su izazvale krizu talaca u Madaienu, kako bi napali sunite tog grada.

Iračke snage su u nedjelju preuzele kontrolu u Madaienu, ali jedan irački general je rekao da njegove snage nisu našle taoce u tom gradu.

(Hina) xtm ydgk

Pročitajte više