Bahate Hrvatske pošte žele kupiti njemačke cipele dva i pol puta skuplje od hrvatskog proizvođača

"OČITO JE da su Hrvatske pošte same svojim djelovanjem unutar Javne nabave odgovorne što njihovi radnici nisu već skoro dvije godine dobili radnu obuću", navodi se u posebnom priopćenju tvrtke Obuća Viko kojeg potpisuje član Uprave Milan Herceg.

Imaju milijune viška...

Podsjetimo, poštari su prije tri dana prosvjedovali jer gotovo dvije godine ne dobivaju službenu obuću, već je kupuju sami, a prema nezadovoljnim djelatnicima Pošte rješenje problema je da se iz javne nabave izuzme model nabave zaštitne obuće te traže da se kazne oni koji odugovlače postupak. U središtu Rijeke tako je u ponedjeljak održan prosvjed upozorenja zbog provedbe "javne nabave" u HP-u te zbog spornog Pravilnika o službenoj odjeći i obući.

Iz hrvatske tvrtke Viko kažu kako je cijela priča zapravo vezana uz gramzivost uprave Hrvatskih pošta na izravnu štetu samih djelatnika.

"Želimo ukazati na činjenicu da je žalosno što u uvjetima ove gospodarske krize jedno državno poduzeće poput Hrvatskih pošta, procjenjuje da ima «viška» sredstava u iznosima od 700.000 kn do gotovo 2.000.000 kn (!) za kupnju cipela njemačkog proizvođača HAIX preko Splendor tekstil d.o.o.. Vjerujemo da postoje pametniji načini na koje bi Hrvatske pošte mogle utrošiti taj novac, obzirom da očito kod njih vlada pravo blagostanje, dok je hrvatska proizvodnja bačena na koljena", navodi se u priopćenju ovog hrvatskog proizvođača koji donosi i kratku kronologiju svih raspisanih javnih nabava za nabavku obuće u posljednje dvije godine.

Atestirajte hrvatsko

Iz tvrtke Viko naglašavaju kako su pozvali upravu Hrvatskih pošta da se atestiraju njihovi uzorci i uzorke Splendor tekstila pred bilo kojim neovisnim akreditiranim laboratorijem iz Europske unije i da tražena ispitivanja plati ponuditelj čiji uzorci ne zadovoljavaju zahtjeve naručitelja.

Pročitajte više