Bajić ne može prisiliti uhićenog Majića na psihijatrijsko vještačenje!

POLICIJA je po nalogu zagrebačkog suda u Splitu uhapsila predsjednika Dalmatinskog komiteta Tončija Majića te ga vode na prisilno psihijatrijsko vještačenje. Policija je pokupila Majića rano jutros, samo dva dana nakon što je Indexu izjavio da "Bajić može držati u šaci tipove poput Pavića, ali ne i ljude koji nemaju masla na glavi".

> Reakcije na Majićevo uhićenje

Diskreditacija Dalmatinskog komiteta zbog rasvjetljavanja Bajićeve uloge u Lori

Nominalno, protiv Majića vode postupak zato jer posljednjih godinu dana kida zastavu i šalje je jednom mjesečno predsjedniku Ivi Josipoviću. Majić to čini iz protesta zbog nefunkcioniranja pravne države jer mu spor sa osiguranjem traje nevjerojatnih 30 godina!

No, Majić kaže da ga ovim postupkom zapravo Mladen Bajić želi diskreditirati kako bi izgubio na vjerodostojnosti. To je zbog toga, kaže Majić, jer novi dokumenti o Lori bacaju potpuno drugo svjetlo na njegovu ulogu.

Obrazac ponašanja: Bajić okretao glavu od Lore kao od Sanadera

"Bajiću je Lora rak rana. Duboko je umiješan u te događaje i njegova uloga je potpuno drukčija od one koja se javnosti prikazuje! Znao je što se događa, no umjesto da postupa, samo je okrenuo glavu. Ponašao se isto kao i zadnjih deset godina, kada je okretao glavu od onoga što su radili Sanader i ostali HDZ-ovci", otkrio je Majić Indexu pozadinu slučaja.

Bajić želi Majiću navući luđačku košulju, Josipović ga zove na obilježavanje ljudskih prava?!

Kaže kako od vještačenja neće biti ništa. "Nema šanse. Ovo je čisto zajebavanje. Neće biti nikakvog vještačenja. Ništa neću kazati", odlučan je Majić da ustraje do kraja.

Inače, već se jednom podvrgnuo psihijatrijskom vještačenju, no sud je naložio novo. Prvi put je vještačenje naloženo zbog sumnje Državnog odvjetništva da se Majić drogira pa onda takav kida zastavu i šalje je predsjedniku.

To Bajiću očito nije bilo dovoljno pa je naloženo još jedno vještačenje. Evidentno je da glavni državni odvjetnik želi po svaku cijenu navući luđačku košulju Majiću... Kao vic zvuči da je ured predsjednika Ive Josipovića prošli tjedan pozvao Majića na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava.

Zagrebački sud: Majića ćemo pustiti ako odbije vještačenje

Od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića doznajemo da sud nema instrumente kako bi Majića prisilio na vještačenje ako on to ne želi te da će ga policija nakon dovođenja u psihijatrijsku ordinaciju morati pustiti.

Pitali smo suca Devčića postoji li eventualno nekakva mogućnost da Državno odvjetništvo zatraži da se Majića nekako prisili na vještačenje. "To se nikada nije dogodilo", odbacio je sudac Devčić takvu mogućnost.

Pročitajte više