Bajić: Sada kada se pazi na svaku kunu, lopovluk mora prestati

"LOPOVLUK se događa u vrijeme kad institucije države moraju biti iznimno osjetljive 'na svaku proračunsku kunu'. Taj trend potrebno je odmah i energično zaustaviti", elaborirao je  glavni državni odvjetnik Mladen Bajić na sastanku na kojem su sudjelovali predstavnici Porezne uprave, Financijske policije, Državne revizije, Ravnateljstva policije, DORH-a i USKOK-a.

Kriminal u javnim tvrtkama Bajićevo "otkriće"

Naime, kako prenosi Jutarnji list na sastanku koordinacije državnih istražiteljskih agencija održane potkraj srpnja zaključeno je kako je javna poduzeća potrebno temeljito istražiti, a nad dijelom uprave provesti kriminalističku obradu. Štoviše traži se stalna revizorska kontrola, a prioriteti su istrage o sklapanju štetnih ugovora u HŽ-u i HEP-u, ali i u drugim javnim tvrtkama poput HAC-a, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma.

Naime, tema razgovora bio je "kriminal u javnim poduzećima", a neposredan povod bile su sve brojnije afere u državnim poduzećima.

Štete za proračun

"Činjenica je da je nanesena ogromna šteta državnom proračunu", naglasio je glavni državni odvjetnik Bajić koji je za voditelja koordinacije odredio ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana.

Pročitajte više