BAKOTA RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA ŽUPE ŽEPČA

Državni tajnik u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota razgovarao je u ponedjeljak s predstavnicima Katoličke župe iz Žepča u Bosni i Hercegovini, kojom upravljaju salezijanci, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova RH. L

Sugovornici su državnog tajnika Bakotu izvijestili o stanju u Općini Žepče u kojoj živi oko 25.000 Hrvata, a u razgovoru je izražena obostrana želja za očuvanjem hrvatskog kulturnog identiteta na tom prostoru s pretežno hrvatskim stanovništvom, navodi se u priopćenju.

Gosti su izvijestili državnog tajnika o financijskim problemima s kojima se suočava Katolički školski centar u Žepču u namjeri izgradnje polivalentne dvorane koja će biti namijenjena okupljanju svih stanovnika općine uz organiziranje kulturnih, športskih i ostalih društvenih programa, dodaje se u priopćenju.

U razgovoru s državnim tajnikom Bakotom sudjelovali su Josip Stanić, ekonom Salezijanske provincije, Tihomir Šutalo, ravnatelj Katoličkog školskog centra i don Mirko Barbarić, ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču.

Kako se kaže u priopćenju, u razgovoru su Bakota i njegovi suradnici razmatrali i mogućnost uvođenja hrvatskih konzularnih dana u Žepču, u Bosni i Hercegovini.

(Hina) xpp/xbis ysb

Pročitajte više