Bal moćnih i bogatih u Državnoj bečkoj operi 27. veljače

S 45 TISUĆA žutih ruža bit će ukrašena Državna bečka opera, pretvorena u jedinstveno plesalište za jednu noć, na zajedničkoj svečanosti radosti, razumijevanja, snošljivosti i zbližavanja, na balu balova, bečkom ´Opern ballu´, rekla je danas njegova voditeljica Elizabeth Guertler na konferenciji za novinstvo u Beču.

Bal u državnoj Bečkoj operi tradicionalno okuplja austrijski državni vrh, uglednike iz austrijskoga političkoga, gospodarskog i kulturnog života i njihove goste iz inozemstva.

U prigodnom svečanom otvorenju 47. bala uz fanfare, austrijsku i europsku himnu, Balet Državne bečke opere izvest će uz ostalo valcer op. 364 ´Tamo gdje limuni cvatu´ Johanna Straussa, a 171 mladi par iz Austrije i inozemstva (Austrije, SAD-a, Francuske, Njemačke, Švicarske, Japana, Grčke, Nizozemske, Poljske...) otvorit će tu jedinstvenu plesnu noć Straussovim valcerom ´Na lijepom plavom Dunavu´.

U godini 2002. na balu u Bečkoj operi ostvaren je prihod od 1,094 milijuna eura - 50 tisuća eura više nego godinu dana prije.

U 2003. očekuje se da će bal donijeti 3,260 milijuna eura: od toga su izdatci 2,140 pa je zarada oko 1,120 milijuna eura, rekao je direktor prodaje u Bečkoj operi Thomas Platzer.

Najjeftinije ulaznice za ovogodišnji bal stoje 215, a najskuplje 16 tisuća eura.

Bal u Državnoj bečkoj operi, koji nazivaju ´balom moćnih i bogatih´, održat će se 27. veljače.

Pročitajte više