Baldasar instalira kamere po gradu, prve montirane na Peristilu, a postavit će se i kod spomenika Tuđmanu

Foto: Index

BANOVINA je danas izvijestila kako su postavljene kamere za video nadzor na carskom trgu Peristilu. Idućih dana će biti u testnoj fazi. Bit će ih još.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pokrenuo je prije dvije godine projekt uvođenja sustava video nadzora javnih površina, uvažavajući stav Vijeća za prevenciju kriminaliteta te statističke i druge sigurnosne pokazatelje koje je dostavila policija. 

Kamere će nadzirati i spomenik Franji Tuđmanu

MUP je Gradu Splitu odobrio obavljanje poslova privatne zaštite na 13 javnih površina, i to na Matejuški, ispred Zlatnih vrata, spomenika Grgura Ninskom i crkve Svetog Frane, u Marmontovoj ulici, na Trgu Gaje Bulata, ispred kavane Semafor, Galerije umjetnina i ljekarne u Ulici Kralja Tomislava, u Hrvojevoj ulici, na Peristili i Pjaci, na ulazu u Dioklecijanove podrume sa Rive i kod spomenika Franji Tuđmanu.

Dozvolu za stavljanje video nadzora na Peristilu dao je Konzervatorski odjel Ministarstva kulture. Na zgradi autora Nevena Šegvića u razini prvog kata na jugozapadnom pročelju montirane su kamere sa pripadajućim montažnim materijalom i instalacijama.

Pročitajte više