VIDEO Baldasar radi otvaranja novog sjedišta Splitske banke zatvorio glavnu prometnicu u Splitu na četiri sata

Foto: Index

GRAD SPLIT dao je suglasnost da se najfrekventnija splitska prometnica, Ulica Domovinskog rata, sutra zatvori u vremenu od 19 do 23 sata, i to radi posebnog programa kojeg je pripremila Splitska banka povodom otvaranja novog sjedišta. Policija je odobrila alternativni prometni pravac preko Hercegovačke koja ima samo dva prometna traka, za razliku od Ulice Domovinskog rata koja ih ima čak šest.

"Važan događaj za Split"

"Riječ je o važnom događaju za Split jer se otvara prvi moderni poslovni neboder u gradu. Splitska banka ima sjedište u Splitu, plaćaju poreze, doniraju, primaju studente. Sutra će imati posebnu prezentaciju u 3D tehnologiji o splitskim građevinama od Svetog Duje pa sve do ovog nebodera, a poklanjaju i besplatni koncert tri splitska izvođača. I prije se događalo da se promet pojedinim ulicama suspendira na neko vrijeme, kao recimo za vrijeme Ultre. Molimo građane za malo strpljivosti, mislimo da ovaj događaj to zaslužuje", kazao nam je dogradonačelnik Goran Kovačević.

Danas su pripreme za ovaj događaj u punom jeku. Prekoputa poslovnog tornja postavljaju se bine. Na koncertu će nastupiti Ban, Hari i Belan. Prezentacija povijesti Splita trebala bi biti posebno atraktivna, povijest Splita bit će prikazana na samom neboderu.

U Westgateu će raditi dvije i pol tisuće ljudi

Toranj je za 30 milijuna eura podigao splitski poduzetnik Josip Komar, a banka ga je kupila nakon završetka radova.

Novo sjedište Splitske banke inače je samo dio projekta Westgate. Do sagrađenog tornja, trebao bi se podignuti još jedan, i to kakav. Sa 27 katova i 110 metara trebao bi postati najveća građevina u Hrvatskoj. Komar kaže da su se bili maksimalno posvetili dovršetku tornja A, a sada, kada je primopredaja izvršena, startaju punom snagom u podizanje tornja B. Za gradnju su zatražili izmjenu GUP-a, no kažu kako imaju sve potrebne uvjete i pravna mišljenja za gradnju, sve i ako izmjene ne prođu.

Veći dio prostora uzet će jedan hotelski lanac, koji dosad nije bio prisutan u Hrvatskoj, a u ostatak će biti smještene IT kompanije te inkubator za start-up tvrtke. Kada cijeli kompleks Westgate bude završen, u njemu će raditi 2.500 ljudi.

 

Pročitajte više