Baldasar taji ugovor sa Go2digitalom: Pano s reklamama na Rivi dao za 600 kuna mjesečno?!

Foto: Index

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar dosljedan je u svom inatu. Ne zna se zbog čega, ali ugovor sa tvrtkom Go2digital proglasio je apsolutnom tajnom premda se radi o ugovoru za smještaj digitalnog panoa sa reklamama i informacijama na javnoj površini. Zbog čega Splićani ne mogu dobiti odgovor po kojoj je cijeni omogućeno postavljanje panoa na početku Rive, koji je već izazvao dosta kontroverzi u gradu pod Marjanom?

Najprije je isplivala informacija da Komisija nije bila da se pano postavi pa se ipak postavio. Pojavio se i zapisnik glasanja na kojem su svi članovi redom bili protiv postavljanja. Pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Pave Zaninović javio se u nekoliko navrata, najprije da kaže kako je pano postavljen uz jednoglasnu odluku Komisije, a potom dodatno pojasnio kako se zapisnik sa negativnim mišljenjem odnosio na lokaciju na drugoj strani Rive.

Ista klasa, a različito mišljenje?

U odgovoru Indexu, Zaninović je naveo kako je zahtjev za postavljanjem reklamnih predmeta, City light vitrina, Gradu Splitu podnijela tvrtka Go2digital zastupana po direktoru Edinu Pašaliću. Ono što je zanimljivo, to je klasa rješenja, 940-06/15-01/72, koja u zadnju cifru odgovara zapisniku sa sjednice Komisije za postavljanje reklamnih predmeta na kojoj su svi članovi glasali protiv postavljanja panoa na dnu Marmontove ulice. Zapisnik, kojeg je objavila Građanska inicijativa Split, na svojoj Facebook stranici, poprilično je neuredan, jer je na lokaciji panoa, najprije napisana lokacija sadašnjeg panoa, a onda gore dodana riječ Istok, što bi valjda predstavljalo suprotnu stranu Rive. Na zapisniku navedene klase svi su dali negativno mišljenje, a Banovina odgovara kako je Komisija dala pozitivno mišljenje. Čini se kao da stvari tu nisu najjasnije. 

Firma zeta pokojnog ministra Šuška u milosti Banovine, pano na Rivi za 600 kuna? 

Go2digital je inače firma u vlasništvu direktora Pašalića i Ante Filipovića, zeta pokojnog ministra obrane Gojka Šuška. U kuloarima Banovine se raspreda kako su ugovor za postavljanje panoa dobili na dvije godine po simboličnoj cijeni od 600 kuna. Zvuči nevjerojatno, jer to je otprilike cijena mjesečnog najma povlaštenog parking mjesta. A pano vrti reklame, koje teško da su dane gratis.

O uvjetima ugovora pitali smo i Go2digital. Ništa nisu odgovorili.

Pročitajte više