VIDEO Snažan toplinski val u Meksiku. Mrtvi majmuni padaju s drveća

Screenshot: X

Tijekom snažnog toplinskog vala i suša, posljednjih su tjedana u meksičkim jugoistočnim tropskim šumama s drveća padali mrtvi ugroženi majmuni urlikavci. 

Lokalni mediji navode da je u državi Tabasco, gdje bi ovoga tjedna temperature mogle premašiti 45 stupnjeva Celzijevih, pronađeno čak 85 uginulih majmuna. Državna agencija za civilnu zaštitu je tijekom vikenda u priopćenju navela da su životinje uginule zbog dehidracije. 

Volonteri postavljaju kante s vodom i hranom 

Volonteri su u šumi izvan Camalcalca sakupljali leševe uginulih životinja, a zatim na tom području postavili kante s vodom i voćem kako bi majmunima olakšali pristup vodi i hrani, piše CNN.  

"To je zbog izuzetno visokih temperatura. Često sam posjećivao ta područja i nikada do sada nisam osjetio ovakve vrućine. Dakle, da, moramo se brinuti za životinje", rekao je u ponedjeljak meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador, rodom iz Tabasca.

Meksiko se tjednima bori s visokim i smrtonosnim temperaturama. Ministarstvo zdravstva je izvijestilo kako je zbog vrućina već umrlo 26 ljudi. 

Pročitajte više