Baldasarova agencija utržila na kućicama milijun i pol, a ostalo im tek 35 tisuća kuna

Foto: FAH

KUĆICE su razmontirane, a direktorica gradske agencije Spalatum DMC Marina Rančić izvijestila nas je kako su na Božićnom sajmu na Rivi, Prokurativama i Voćnom trgu u 40 dana zaradili 35.836,49 kuna.

DMC je bio suorganizator manifestacije koja im je donijela ukupan prihod od najma 50 kućica u visini od 1.555.750 kuna. Rashodi su bili poprilični te su gotovo "pojeli" cijelu zaradu. Direktorica Rančić navela je da su iznosili 1.519.913,51 kunu.

Montaža i demontaža

Spalatum je uzeo 15 ugostiteljskih i pet trgovačkih sajamskih kućica, koje bi se trebale koristiti ubuduće, a ostalih 30 kućica bilo je u najmu. Pod rashode su zavedeni montaža, demontaža i prijevoz, WC kabine, kabliranje i održavanje, osiguranje, zaštitarska i redarska služba, dežurstva voditelja javnog okupljanja, tehničara, stolara, domara, radnih skupina, struja, stolovi i stolice, čistoća, održavanje te potrošni materijal.

78 posto noćenja više

"Najveća dobit manifestacije je podizanje aktivnosti Splita kao turističke destinacije u zimskom periodu. Oživljavanje centra grada koji bi bez ovakvog tipa manifestacije bio prazan u ovo doba godine. Povećani broj dolazaka u tom periodu, preko 49 posto u dolascima i preko 78 posto u noćenjima. Povećanje potrošnje domicilnog stanovništva u tom periodu. Organizacija same manifestacije mnogostruko je pohvaljena od samih posjetitelja sajma i gostiju", navela je direktorica Rančić.

 

Pročitajte više