Balenović se vraća u Inu: Razvit ćemo antikoruptivni program, znam da će biti teško

NAKON što je novi predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern najavio kako će se zalagati da se Vesnu Balenović obešteti za sve ove godine koje nije radila te za sve patnje koje je proživjela nakon što je ukazala na nepravilnosti u Ini, stigla je vijest kako će Vesna Balenović raditi u Ini i to na razvoju antikoruptivnog programa.

"Javno obećajem da ću se zalagati da se to ispravi, da kvalitete Vesne Balenović, koja je jedna časna i pravdoljubiva osoba, budu u službi Ine a i cijelog društva", rekao je Štern gostujući u emisiji Direkt TV Plus nakon čega je stigla najava kako će se Vesna Balenović vratiti u Inu.

Balenović: Veseli me što projekt ima Kosoričinu potporu

"Veseli me ponuda predsjednika Nadzornog odbora Ine da se vratim u tvrtku. Za mene to znači da se novo vodstvo Ine ozbiljno odlučilo, već od samog početka, boriti protiv svih oblika nepravilnosti u poslovanju.", rekla nam je Balenović te dodala kako ju dodatno veseli što ta odluka, koliko je čula, ima potporu premijerke Jadranke Kosor te se odlično uklapa u napore vezane uz 23. poglavlje pretpristupnih pregovora.

"Ono što se nije uspjelo riješiti u proteklih deset godina za mandata bivšeg premijera Račana, Sanadera i bivšeg predsjednika Mesića, eto, izgleda će se riješiti sada, u mandatu premijerke Kosor. Kroz ovih deset godina teške borbe sačuvala sam dostojanstvo i vjeru da će pravda ipak pobijediti.", priča nam Vesna Balenović.

"U Ini kanim raditi na razvoju antikoruptivnog programa. Znam da će pritom biti lomova i otpora, ali treba se raditi u interesu kompanije a ne nečijih privatnih interesa. Iskustva koja sam stekla vodeći udrugu "Zviždač" bit će mi dragocjena. Udrugu "Zviždač" neću ostaviti, a građane čija su ljudska i radna prava ugrožena i dalje ću nesebično kao i do sada pomagati i podupirati.", zaključila je Vesna Balenović u razgovoru za Index.

Kako doznajemo, već idućeg tjedna u Ini bi trebalo biti dogovoreno kada će Vesna Balenović započeti s radom.

Pročitajte više