Sudi se bandi koja je u "lovu na izbjeglice" u Njemačkoj pretukla čovjeka na smrt

Foto: Hina

ČETIRI MUŠKARCA u Njemačkoj su optužena da su pretukla muškarca na smrt u svojem "lovu na izbjeglice".

Slučaj koji je sada pred sudom je jedan od nekoliko slučajeva koji su povezani s bandama koje su se u Njemačkoj pojavile od početka izbjegličke krize, a čiji je porast posebno zabilježen nakon masovnih seksualnih napada u Kölnu.

Pili pa krenuli u pohod na izbjeglice

Tužitelj tvrdi kako je banda u Waldbrolu pila zajedno prije nego što je krenula u centar grada kako bi "lovila izbjeglice" i to nakon što su čuli kako je jedna djevojka uhićena, javlja WDR.

Naoružani bejzbolskom palicom i pajserima, pronašli su nekoliko skupina tražitelja azila koji su uspeli pobjeći bez ozbiljnih ozljeda.

Najmanje jedan muškarac je pretučen prije nego što su došli do svoje posljednje žrtve - 40-godišnjeg Kazahstanca kojeg je tužiteljstvo predstavilo kao Klausa B. Njega su članovi grupe poznavali jer su se svađali s njim nekoliko dana prije tog kobnog napada do kojeg je došlo 1. rujna.

Žrtva preminula u bolnici

Najmlađi član bande ima 19, a najstariji 35 godina dok je prema tvrdnjama tužiteljstva upravo najmlađi žrtvu napao prvi. Potom su se u napadu pridružili i drugi koji su ga tukli i skakali mu po leđima dok je puzajući pokušavao pobjeći.

Devet dana poslije napada, žrtva je u bolnici preminula od posljedica teških ozljeda glave, a iza njega su ostali supruga i dvoje djece.

Tužiteljstvo tvrdi kako je cilj bande bio pronaći nekog od izbjeglica s kim bi se mogli potući, dok rodbina žrtve tvrdi kako su njegova djeca istraumatizirana uslijed nasilne smrti oca. Presuda seu očekuje 30. lipnja, a ovaj napad je samo jedan u nizu napada na izbjeglice u Njemačkoj.

Pročitajte više