Bandić i Holjevac postigli dogovor o suradnji

Milan Bandić i Tatjana Holjevac postigli su dogovor o programskoj suradnji uoči konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, potvrđeno je danas iz ureda Tatjane Holjevac.

Za večeras je zakazana i sjednica Gradskog odbora SDP-a, a nakon toga, u 20 sati, će biti održana konferencija za novinare u Tribini Grada Zagreba na kojoj će Milan Bandić i Tatjana Holjevac izvijestiti o detaljima zajedničkog dogovora.

Ukoliko Milan Bandić i Tatjana Holjevac danas stave potpise na taj dogovor bit će to "u zadnji čas", neposredno prije konstituirajuće sjednice Gradske skupštine koja je zakazana za sutra u 10 sati i na kojoj, sudeći po dogovoru, Milan Bandić treba ponovno biti potvrđen za zagrebačkog gradonačelnika, a Tatjana Holjevac za novu predsjednicu Gradske skupštine.

Naime, na lokalnim izborima u svibnju koalicijska lista SDP-HSS-HSU čiji je nositelj bio SDP-ovac Bandić osvojila je 25 od ukupno 51 vijećničko mjesto, a nezavisna lista Tatjane Holjevac četiri vijećnika, što bi im, zajedno jamčilo većinu u Gradskoj skupštini.

Slijedom izbornih rezultata u Gradskoj skupštini u idućem četverogodišnjem mandatu sjedit će 19 zastupnika SDP-a, po tri iz HSS-a i HSU-a, četiri nezavisna Tatjane Holjevac koji će biti u poziciji, dok bi u opoziciji ostali HDZ sa sedam, HSP sa šest, HNS-LS sa četiri, tri nezavisna s liste Borisa Mikšića i HSLS i DC s po jednim gradskim zastupnikom.

(Hina) xbdj ysšh

Pročitajte više