Bandić je nekako uspio povezati Kino Europa i silovane žene Vukovara

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine govorio je o sukobu oko gradskog Kina Europa.

"Vi pripadate šank-liniji"

"Šank-linija, vi pripadate šank-liniji. Pitanje kulture u Kinu Europi je pitanje koliko je metara šanka", ponovio je još jednom Bandić.

"Pustite me da radim svoj posao, nema pogađanja, ugovor vrijedi ili ne vrijedi, ili je izašao ili nije izašao. A vi biste kao na placu - to otiđite na Dolac pa se s kumicama pogađajte. S gradonačelnikom nema pogađanja, ni sa zakonom. Zašto tražite izuzeće, to vi znate najbolje i oni koji se tamo okupljaju, koje ministrica podržava", kazao je Bandić aludirajući na ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek koja se izjasnila protiv zatvaranja kina.

Spomenuo i silovane žene Vukovara

"Inače, silovanim ženama Vukovara taj je isti zakupnik fakturirao 30.000 kuna za njihovu tribinu prošle godine. Toliko osjećaju Hrvatsku. Provjerite to. Tada sam htio raskinuti ugovor, ali sam čekao da izađe ugovor. Izašao je i, hvala Bogu, 1. lipnja će izaći. A onda će doći najbolji", dodao je Bandić.

Zastupnik Matej Mišić pitao je Bandića je li mu neugodno nakon objavljenih snimki o zapošljavanju "malih iz familije" u Gradu, na što mu je Bandić odgovorio da na to pitanje ne može odgovoriti jer su to "pitanja za neku drugu kancelariju i neke druge institucije".

Malo se zabunio

Dodao je da zapošljava sposobne, ne podobne, no pritom se malo zabunio. "Kod mene je podob..., ne sposobnost", rekao je Bandić.

Na predloženom dnevnom redu su 32 točke, među kojima prijedlog zaključka o izboru HDZ-ova Drage Prgometa za novog predsjednika Gradske skupštine koji je podnio skupštinski Odbor za izbor i imenovanja, u skladu s prijedlogom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a. Dosadašnji predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je glavnim državnim inspektorom Državnog inspektorata te mu je prestala dužnost predsjednika Gradske skupštine.

Pročitajte više