Bandić o jeftinom stanu Prosperovu Novaku: Zašto mi to radite, uništili ste mi dan

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

NA FACEBOOK stranici Strah od slobode objavljeno je kako je Slobodan Prosperov Novak, član Bandićeve stranke, stan od Grada Zagreba dobio za 369 kuna mjesečno.

"Da je odabir prave stranke ključan za uspjeh, dobro zna Slobodan Prosperov Novak kojem je odlično krenulo nakon što se upisao u BM 365. Ne samo da je iz gradskog proračuna za njegovu tvrtku Lilliput planet od 2015. do sada “oslobođeno” 1.235.000 kuna, o čemu smo već pisali, nego mu je 28. rujna 2016. godine na korištenje dodijeljen i gradski stan od skromnih 68,37 m2.

U popisu ugovora za najam gradskih stanova Novak je evidentiran kao najmoprimac stana za službene potrebe.

Prema Odluci o najmu stanova takav stan može se dodijeliti osobama koje je izabrala ili imenovala Gradska skupština, te djelatnicima u gradskim službama i upravnim tijelima, pa nije sasvim jasno po kojem kriteriju ga je Novak dobio. Cijena najma nije navedena u javno dostupnim podacima, no ako je, kao i za ostale najmoprimce za službene potrebe, određena u visini od 5,40 kn/m2, Novak za svoj stan izdvaja čak 369 kuna mjesečno", objavili su s Facebook stranice.

"Uništili ste mi dan"

Na konferenciji za novinare Bandića je novinarka pitala o ovom slučaju.

"Prosperov Novak nije član naše stranke. Krivo su vas informirali, imate pogrešne šaptače. Diskreciono je pravo gradonačelnika da mimo liste dodijeli stanove zaslužnim građanima. Drugo je socijalni kriterij", rekao je Bandić, prenosi Tportal.

"Pokvarili ste mi dan, bit ću cijeli dan tužan. Zašto to radite, da ljude intelektualce i bisere ove države vučete po podu? Tužan sam, sada bih najrađe suzu pustio. Znate li koliko on znači za ovaj grad i ovu zemlju?" rekao je Bandić.

Pročitajte više