Bandić sad moli branitelje za oprost: "Nisam znao kakav je Palma"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NA POZIV zagrebačkog gradonačelnika i Uskokovog optuženika Milana Bandića prošlog je petka u službeni posjet Zagrebu stigao kontroverzni srpski političar Dragan Marković Palma. 

Palma, koji je prije bio gradonačelnik Jagodine, a sada je predsjednik skupštine tog grada u Srbiji, bio je prijatelj ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana s kojim je 1993. osnivao Stranku srpskog jedinstva.

Branitelji se pobunili zbog Palme, Bandić im se danas ulizivao

Zbog toga se protiv susreta Bandića i Palme u Zagrebu pobunio niz veteranskih udruga, a Bandića je kritizirao i ministar branitelja Tomo Medved. Još gore po Bandića, zbog svega se protiv njega u skupštini pobunio njegov Zlatko Hasanbegović sa svojim Neovisnima za Hrvatsku, koji su mu do sada držali većinu, i srušio mu kvorum.

Bandić se danas posuo po pepelom i molio veterane za oprost. 

"Nije mene mačka rodila, i ja sam nešto doprinio ovoj zemlji. Kad su branitelji u pitanju, progutat ću ne jednu žabu, nego sto žaba. Ja ću se braniteljima ispričati i progutati sto žaba", ulizivao se veteranima Bandić na presici koju je sazvao u Gradskom poglavarstvu.

"Nisam znao..."

No ne samo to. Bandić sad tvrdi da nije imao pojma tko je Dragan Marković Palma kojeg je osobno pozvao u Zagreb, a onda, nakon što su mediji objavili da je riječ o Arkanovu prijatelju, s njim stao pred kamere. Palma ga je pritom na sva usta hvalio i govorio da njih dvojica "žele napraviti odnose kao u staroj Jugoslaviji".
Bandić sada kaže da nije imao pojma za vezu Palme i Arkana. 

"Nisam znao da je Palma bio na svadbi kod Arkana, da je njegov prijatelj - oni branitelji koji su prepoznali - ja im se ispričavam, ali nisam napravio ništa što nisam smio. Nisam znao. Gore od pogreške je inzistirati na pogrešci, a najviše se bojim bezgrešnih", pravdao se danas Bandić. 

Bandić: Miševi su pohrlili na televizije

Bandić je dodao da suradnja nema alternativu i da on govori o budućnosti, te da su "miševi ovih dana pohrlili na televizije" i da je "to zagušenje jadno i gnjusno".

Za većinu u gradskoj skupštini rekao je da to nije njegov problem. 

Bandić primio bijednika koji ponižava siromašne i vrijeđa gejeve

Podsjetimo, Dragan Marković Palma je u Srbiji, ali i šire, osim po vezi s Arkanom, ostao zapamćen po bijednim potezima, poput onoga kada je, u nekoliko navrata, ponižavao sirotinju licitirajući i dijeleći im novac pred televizijskim kamerama.

Osim toga je u više slučajeva imao vrlo uvredljive izjave prema gej populaciji, a ostao je zapamćen i po drugim ispadima, ali i po brojnim gafovima, kao i po tome da je u Jagodinu doveo - žirafu.  

 

Pročitajte više