Bandićev suradnik: Htjeli su ga razapeti kao Isusa, Bog će to naplatiti

Foto: N1

SURADNIK preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Miodrag Demo gostovao je na N1.

"Vijest je jako tužna, posebno za Grad Zagreb i građane grada Zagreba jer je on praktički dao svoj život za ovaj grad. Čovjek je bio radnik, on je radio i živio ovaj Zagreb 24 sata, kako je znao govoriti. Sigurno bi još puno napravio, ali eto, Bog je tako htio", rekao je Demo o Bandiću.

Gradonačelnik se spremao za još jedan mandat. "On je živio za Zagreb i umro je za njega. Ovakav se čovjek više neće ponoviti gradu Zagrebu. Mi u Republici Hrvatskoj ipak imamo privilegiju živjeti u ovom gradu, a on ga je vodio 21 godinu. Ovaj grad sliči na metropolu, a on je to postrojio sve skupa", rekao je Demo koji je uvjeren da bi Bandić osvojio i sedmi mandat.

"Žele te razapeti kao Isusa. To je tim ljudima na dušu"

Govoreći o ostavštini Bandića u Zagrebu, Demo je rekao da je grad Zagreb uvjerljivo ispred države. "U Zagrebu je život znatno i bolji, i ljepši, i kvalitetniji nego u ostatku Hrvatske. Čim prođete naplatne kućice, vidite kako Hrvatska živi. On je skrojio grad Zagreb po mjeri čovjeka, a građani će uskoro vidjeti tko je bio Milan Bandić i što je napravio za njih", rekao je Demo.

"Sve što je ostalo iza njega, ostalo je građanima", rekao je Demo koji je, kako je kazao, Bandiću govorio i da uspori tempo.

"Govorio sam mu, ali ne možeš ti stati kad te netko želi razapeti, a žele te razapeti kao Isusa. To je tim ljudima na dušu, Bog će to vidjeti i naplatiti. Govorio sam mu da zakoči malo, ali nije mogao gledati da pušta voda, da na Markuševcu ima problema, da u centru pada cigla. Mislim da je on bio jedini čovjek koji je znao svaku ulicu u gradu Zagrebu, svaki ćošak grada", rekao je Demo, dodavši da Zagreb dugo neće imati gradonačelnika kakav je bio Bandić.
 

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više