Bandićeva kći 15 godina živjela u Šelendićevom stanu. Nije plaćala najam?

Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek

NAKON što su Index Istrage otkrile da je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića, kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba gotovinom, RTL večeras javlja kako je njihova kći u tom stanu živjela od listopada 2005. te da nije plaćala najam Šelendiću, već samo režije.

Upravo taj stan policija je i pretresla još prije 6 godina kad je Milan Bandić uhićen. Još tada je svoj iskaz u USKOK-u dao i vlasnik stana - Željko Šelendić, objavio je RTL.

Prema njihovim informacijama Bandićeva kći je na uređenje stana potrošila 300-injak tisuća kuna, a u tome joj je pomogao arhitekt Ante Vrban koji je, kako je doznala ova televizija, stanove uredio i Bandiću i Šelendiću.

"Ante Vrban, koji nije odgovarao na pozive, kako doznajemo, svoje usluge Bandiću nikad nije naplatio, ali mu je on za zahvalu poklonio stan od 30-ak kvadrata na Vrbiku koji je Vrban kasnije prodao", objavio je RTL dodajući kako Bandić ima 50 tisuća eura vrijednu kuhinju poznate talijanske marke, ima blagovaonski stol sa stolcima marke Fendi čija se cijena kreće od tisuću i pol do 5 tisuća eura.

Ni Bandić ni Šelendić nisu gornje navode željeli komentirati RTL-u.

Podsjetimo, Index Istrage su krajem siječnja objavile kako je Bandićeva supruga Vesna, domaćica bez primanja, sa 720 tisuća kuna u gotovini, a ukupno 854 tisuće kuna, kupila stan kćeri, koji vrijedi najmanje dvostruko, od Bandićevog prijatelja Željka Šelendića koji je izravnim pogodbama dobivao poslove s gradom. Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. Bitno je naglasiti da je većina novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun. Stan je kupljen za Bandićevu kćer Ana-Mariju, koja se par dana prije Nove godine upisala kao vlasnica stana.

Stan na par tramvajskih stanica od glavnog zagrebačkog trga

Kada se zbroji kvadratura stana, garažni prostor i ostava, postaje jasno da su Bandići prije mjesec dana kupili stan na drugom katu zgrade izgrađene 2006. godine, na elitnoj lokaciji svega par tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, za svega 1474 eura po metru kvadratnom. Tek za usporedbu, u toj zgradi nalaze se neki od bivših Agrokorovih menadžera, bivši premijer Franjo Gregurić, predsjednik Udruge Hrvata iz Bosne i drugi poznati poduzetnici.

Bandićima stan prodao čovjek koji je dobivao izravne pogodbe s Gradom Zagrebom

Osim činjenice da iz imovinske kartice koju je podnio Milan Bandić nema nikakvih naznaka odakle Vesni Bandić na računu 720 tisuća kuna, vještak za nekretnine kaže nam kako taj stan vrijedi najmanje dvostruko više od te cijene. Osim toga, čini se da će i u ovom slučaju biti posla i za Državno odvjetništvo jer je Bandićima stan prodao Željko Šelendić, poznat iz Bandićevih afera Nadstrešnice te nabavke dvije tisuće stolaca za Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, a prije deset i više godina bio je redovni dobitnik izravnih pogodbi s Gradom Zagrebom.

Pročitajte više