Bandić 3 godine nema spomenik na grobu. Njegova kći Tomaševiću: "On to zaslužuje"

Foto: Davor Puklavec, Karlo Klasic/PIXSELL

Kći pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je pisala sadašnjem gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, a razlog je traženje suglasnosti kako bi obitelj mogla o svom trošku podići spomenik, doznaje RTL. Bandić je umro prije tri godine, ali njegov grob na Mirogoju još uvijek nema spomenik. 

"Poštovani gradonačelniče, ovo nije samo molba za dozvolu za izgradnju spomenika, ovo je apel jedne kćeri za razumijevanje, za priznanje da, bez obzira na političke razlike, svatko zaslužuje da ih se sjećamo na način koji odražava ljubav i poštovanje prema životu koji je bio posvećen našem gradu", piše Bandićeva kći Ana-Marija u pismu gradonačelniku Tomaševiću.

Grad Zagreb: Provode se izvidi. Institucije: Ne provode se izvidi

Iz Grada Zagreba su na RTL-ov upit odgovorili da državne institucije provode izvide oko legalnosti proširenja grobnog mjesta pa gradski zavod za zaštitu spomenika i kulture nije u mogućnosti dati nikakvo mišljenje niti suglasnost. 

No, gradski zavod nije objasnio o kakvim se izvidima radi. RTL kaže da sve institucije koje su njihovi novinari zvali tvrde da nema nikakvih izvida.

Bandićevac: Tomašević jednostavno ne da suglasnost da se uredi grobnica. Nevjerojatno

Ivica Lovrić, nekadašnji Bandićev najbliži suradnik i bivši gradski pročelnik, kaže da je nevjerojatno da Bandić nema spomenik. Bandićevac uvjerava da su za spomenik ispunjene sve zakonske procedure. 

"Tomašević jednostavno ne da suglasnost da se uredi grobnica. To je nešto nevjerojatno. Znamo da svaki pokojnik ima osnovno pravo - pravo na mir, grob i dostojanstveni ukop, zašto to radi Tomašević - teško je objasniti", rekao je Lovrić za RTL.

Tri su rješenja napravljena za grobnicu bivšeg gradonačelnika Zagreba. Jedna je službeno prihvaćena, ali realizacija nikako da krene.

Pročitajte više