Bandićeva suradnica: Čudim se da se netko uopće usuđuje kandidirati za gradonačelnika

Screenshot: HRT

MIRKA JOZIĆ, bliska Bandićeva suradnica iz Gradskog ureda za gospodarstvo, gostovala je u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

"Čudim se kako se netko uopće usuđuje kandidirati za gradonačelnika kada vidim koliko malo znanja ima o funkcioniranju gradske uprave, komunalnih društava. Vidim to po komunikaciji, po rečenicama, nekim informacijama, vizijama. Što bi rekao Ćiro Blažević, utvaram sebi da nešto znam o tome, dugo sam u tom sustavu. I vidim da ljudi pričaju nebuloze", kazala je jutros Mirka Jozić.

Nakon iznenadne smrti Bandića Gradsku upravu se u javnom prostoru podcjenjuje, no nije samo Bandić vodio grad, iza njega su bili i operativci, rekla je Jozić i dodala da se nisu bavili politikom i ideologijom, nego organizacijom javnih usluga.

Voditelj je pitao što sad očekuje stranku Milana Bandića.

"Hoćemo li mi iznjedriti nekog kandidata ili ne, nismo o tome još razgovarali. Jučer smo se našli u toj situaciji", komentirala je Jozić, dodavši kako su se jučer prije svega našli da dogovore dostojan ispraćaj i komemoraciju za Bandića.

Na komemoraciji 150, na pogrebu "veliki broj" ljudi

Rekla je da, sukladno epidemiološkim mjerama, Grad vjeruje da će za komemoraciju moći uputiti oko 150 pozivnica.

"Što se tiče pogreba, vjerujem da nećemo moći spriječiti građane i simpatizere gradonačelnika da dođu na njegov posljednji ispraćaj. Prostor na Mirogoju i oko Mirogoja je velik", ustvrdila je Jozić.

Dodala je da u Gradu računaju da će biti velik broj ljudi, ali da vjeruje kako će uskladiti organizaciju s covid-redarima, službama sigurnosti i policijom vezano za regulaciju prometa.

Podsjećamo, svečana komemoracija u povodu smrti Milana Bandića održat će se sutra s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Sprovod će biti na Mirogoju u srijedu u 12 sati.

Pročitajte više