Bandićeva zastupnica došla u gradsku skupštinu obučena kao radnica Čistoće

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAGREBAČKA gradska skupština danas, između ostalog, raspravlja o prijedlogu proračuna za sljedeću godinu, a na početku sjednice pričalo se o jučerašnjem prosvjednu radnika Čistoće.

Zastupnica iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, Gordana Rusak, došla je na sjednicu odjevena u radno odijelo djelatnika Čistoće.

Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su jučer ispred ulaza u zgradu tvrtke tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.

Prosvjed u organizaciji Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Sindikata hrvatskog vozača i Novog sindikata organiziran je nakon što su se Uprava Holdinga i zagrebačka Gradska uprava oglušili na njihove dopise u kojima su tražili razgovor o povećanju koeficijenata i usklađivanju plaća s inflacijom, što je potpisivanjem peticije podržalo 1116 radnika Čistoće.

Rusak je u Bandićevu stranku došla 2016. godine, nakon što je u devet mjeseci promijenila nekoliko stranaka. Najprije je bila izabrana kao saborska zastupnica na listi Mosta, u sklopu stranke Hrid Drage Prgometa, zatim je prešla u HSLS, a na kraju je postala poznata kao bliska suradnica pokojnog gradonačelnika.

Pročitajte više