Banja Luka: Pripreme za Papin posjet

Posjet pape Ivana Pavla II. Banja Luci je veliki događaj koji će na pravi način reprezentirati RS i BiH i u vezi s tim sve pripreme će biti obavljene temeljito i na vrijeme, izjavio je predsjednik srpskoga entiteta Dragan Čavić nakon današnjeg susreta sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora za Papin posjet.

Čović je kazao da je Papin posjet iskušenje za sve u BiH i Republici Srpskoj u smislu organizacije ovog događaja. On je također procijenio da će oko 100.000 vjernika i hodočasnika biti prisutno činu Papina proglašenja Banjalučanina Ivana Merza blaženim.

Iako je posjet Ivana Pavla II. Banja Luci 21. lipnja pastoralnog karaktera, Čović je naglasio da vlasti u BiH žele da ona ima i državničku dimenziju, čime bi se cijelome svijetu odaslala poruka o pozitivnim reformama u BiH.

Nakon današnjeg susreta službeno je priopćeno da je predsjednik RS Dragan Čavić prihvatio biti u Organizacijskom odboru za pripremu papina posjeta Banja Luci.

Pročitajte više