Banožić sjedio u kafiću s bratićem šefa policije koji istražuje njegovu nesreću

Bivši ministar obrane Mario Banožić u kafiću Pepe u Vinkovcima, kada je prvi put viđen u javnosti nakon nesreće u kojoj je poginuo Goran Šarić, sjedio je s bratićem šefa PU vukovarsko-srijemske, piše Telegram.

Kafić u kojem je bio Banožić nalazi se u neposrednoj blizini njegovog stana. Na fotografiji s njim je Zlatko Zovak Braco, bratić načelnika vukovarsko-srijemske policije Ante Zovka. Zlatko Zovak potvrdio je da je 1. prosinca oko 14:15 sjedio u kafiću s Banožićem.

"S Banožićem sam prijatelj i ne znam zašto vas novinare zanima tko s kim pije kavu", rekao je Zovak za Telegram.

Podsjetimo, Banožić je 29. studenog bio na ispitivanju u policiji pod posebnim uvjetima - zaposlenici nisu smjeli koristiti lift ni napuštati urede, javio je Telegram.

Zovak: Banožić 11. studenog nije išao u moje lovište

Bratić načelnika PU vukovarsko-srijemske opovrgnuo je da je bivši ministar 11. studenog ujutro išao u njegovo lovište. Zovak je za Telegram rekao da je Banožić išao u lovište u Lužane.

To lovište je od mjesta nesreće udaljeno oko 120 km te se nalazi između Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Rekao je da je lov organizirala skupina lovaca iz Hercegovine.

Zovkova firma posluje s državom

Zovak je direktor i stopostotni vlasnik firme Jet-Set iz Vrbanje, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Niskogradnja je pretežna djelatnost tvrtke. Lani je tvrtka ostvarila dobit od 8.6 milijuna kuna, a 2021. je dobit iznosila 7.4 milijuna.

Jet-Set radi velike poslove s državnim tvrtkama. Telegram piše da je tvrtka tako prošle godine, među ostalim, skupa s firmom Osijek Koteks potpisala ugovor s Hrvatskim vodama o uređenju retencije Glogovica u Brodsko-posavskoj županiji težak 4.4 milijuna eura. No potpisali su i radove na gradnji šumske ceste Jakopići – Oštrc / Oštrc – Črne Mlake u Zlataru, vrijedne 630.000 eura.

Zovkova firma ima razgranate poslove i s državnim tvrtkama Hrvatske šume, Hrvatske željeznice, Hrvatske autoceste, a slovi i kao jedan od izdašnijih donatora HDZ-a, navodi Telegram.

Banožić se zalagao da Ante Zovak postane načelnik policije?

Izvor blizak vukovarsko-srijemskoj policiji rekao je za Telegram da se Banožić, dok je bio ministar, zalagao za imenovanje Ante Zovka na čelo te policije.

Pročitajte više