Barakaši HDZ-a i žrtvoslovno društvo podržat će Kosor

Klub utemeljitelja HDZa "Dr. Franjo Tuđman" i Hrvatsko žrtvoslovno društvo (HŽD) priopćili su danas da podupiru izbor HDZove kandidatkinje Jadranke Kosor u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Klub HDZ-ovih utemeljitelja reagirao je ujedno i na izjavu predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića da će ga podržati HDZ-ovi barakaši, optuživši ga da je upravo svojim postupcima kasnije doveo do toga da baraka nestane.

"Pravom vlastitog izbora napustio je baraku, a time i barakaše, i sjeo u vlastitu političku barku kojom pluta, samo njemu znanim političkim orijentirima, koji s barakaškim načelima u bitnom više nisu moralno-politički". Barakaši, odnosno utemeljitelji HDZ-a ne mijenjaju 'dlaku ni ćud', pa kao takvi ostaju vjerni djelu dr. Franje Tuđmana, ne izdaju osnove nastanka HDZ-a i ostaju mu vjerni, stoji, uz ostalo u priopćenju koje je potpisao predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Đuro Perica.

Hrvatsko žrtvoslovno društvo u apelu hrvatskoj javnosti poziva članstvo i građane da na predsjedničkim izborima glasuju za Jadranku Kosor, jer smatraju da je u profesionalnoj

novinarskoj i političkoj djelatnosti uporno, dosljedno i uspješno zastupala prava žrtava, posebno prognanih, nestalih i nasilno odvedenih. Kosor je bila počasna predsjednica Trećeg hrvatskog žrtvoslovnog kongresa, a za svoj je rad predložena za osobu godine i počasnu članicu Hrvatskog žrtvoslovnog društva, stoji u apelu predsjednika Zvonimira Šeparovića i članova predsjedništva HŽD-a.

(Hina) pp/xdm yaz

Pročitajte više