Baranjka nakon mjesec dana u Njemačkoj postala poslovođa: "Tu se rad cijeni"

Foto: Index

ZADNJIH godina puno je ljudi što starijih što mlađih napustilo Hrvatsku i odlučilo otići "trbuhom za kruhom", a o punim autobusima za Njemačku već smo iscrpno pisali prošlog ljeta.

Jedna od onih koji su upravo tad napustili Hrvatsku je i obitelj Pintar iz Popovca u Baranji. Iako je otac već godinama radio u Njemačkoj, ovog ljeta mu se priključila i njegova supruga Kristina s kćeri i sinom, piše Glas Slavonije.

Ispisala ih je iz škole i odselili su u Njemačku tako da je sad cijela obitelj na okupu.

> Puni autobusi za Njemačku

Katarina kaže kako radi u mesnici i da je dobila posao nakon samo par dana. Vlasnici mesnice nije smetalo što ona ne zna njemački, a nakon mjesec dana joj je već ponudila i posao poslovođe.

"Već mjesecima radim u mesnici, i to 50 sati mjesečno, za što dobijem plaću od 450 eura. No, ono što me šokiralo jest ponuđen ugovor za radno mjesto poslovođe, a koji sam dobila za nešto više od mjesec dana rada ondje", ispričala je Kristina Pintar, čiji suprug radi u građevinskoj tvrtki i s njegovih 2000 eura plaće, kaže, može se lijepo živjeti. Iako bi mnogi pomislili da kao građevinski radnik radi "od jutra do sutra", radno vrijeme mu je od 7 do 16.30 sati.

Obitelj se skrasila u Tauberbischofsheim i ne vjeruje da će se ikada vratiti u Hrvatsku. U tom gradiću živi nekoliko hrvatskih obitelji koje rade i također su zadovoljne poput Pinterovih.

Dok su živjeli u Popovcu, nije im bilo lako,ona je dugo bila bez posla, a sad se s ovim kaže primanjima može lijepo živjeti. Stan plaćaju 564 eura, što ona zaradi i u dodatnim poslovima.

Sin je zadovoljan sa školom, a kćer je u vrtiću naučila već i njemački. Kažu kako nemaju namjeru vratiti se Hrvatsku.

Pročitajte više