Barr objavio ponudu za preuzimanje Plive

AMERIČKA farmaceutska kompanija Barr objavila je u hrvatskom dnevnom tisku javnu ponudu svim dioničarima Plive za preuzimanje Plive, uz cijenu od 743 kune po dionici, objavio je HTV.

U ponudi se napominje da Barr neće kupiti dionice na kojima je zasnovan teret ili koje će biti pohranjene radi prihvata ponude, ako ukupan broj glasova koji daju pohranjene dionice ne premašuje 50 posto prava glasa od ukupno izdanih dionica s pravom glasa. U tom slučaju, ako ne bude pohranjeno dovoljno dionica, Barr ne mora kupiti i preuzeti dionice.

Barr ističe da će pohranjene dionice platiti u roku 14 dana od isteka važenja ponude na račune dioničara koje su kod Središnje depozitarne agencije odredili kao račun za isplatu dividende. Uz ponuđenu cijenu dioničarima će se isplatiti i 12 kuna dividende.

Barr navodi da su, u slučaju uspjeha javne ponude, Barrovi ciljevi i namjere da zajedno s Plivom nastupi na svjetskom tržištu kao jedinstveni gospodarski subjekt, pri čemu će sjedište i proizvodnja Plive ostati u Hrvatskoj, te će Pliva biti centar Barr Grupe za poslove u Europi.

"Ovaj poslovni pothvat vidimo kao spajanje dvaju visoko kompatibilnih proizvodnih i istraživačkih portfelja, s dugoročnim ciljem zauzimanja vodeće pozicije u proizvodnji generičkih, izvornih, imunoloških i drugih lijekova i medicinskih proizvoda", stoji u ponudi. Naglašava da Barr Grupa namjerava čuvati i štititi prepoznatljiv brand Plive, te da je spremna financijski poduprijeti Plivine investicije u istraživanje i razvoj.

Barrova javna ponuda vrijedi 30 dana od objave u Narodnim novinama.

Pročitajte više