Bauk: Prije četiri mjeseca predložio sam vladi da vatrogasci ne plaćaju kartu za trajekt. Odbili su.

Foto: Facebook

SDP-ov Arsen Bauk na Facebooku je objavio zahtjev koji je poslao vladi u kojem traži da trajektna karta za policiju, vatrogasce, vojsku, hitnu pomoć i HGSS bude besplatna.

"Prije skoro četiri mjeseca, onda kad je trebalo misliti o protupožarnoj sezoni, predložio sam Saboru zaključak kojim bi se, barem simbolično, pomoglo vatrogascima i jedinicama lokalne samouprave na otocima, da ne moraju plaćati trajektnu kartu. Vladajući su taj zaključak odbili. Nakon svega, zahvala svim ljudima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara, analize mogu pokazati je li bilo propusta u sustavu, ali jedno je jasno - u sustavu civilne zaštite nekad je bila popularna akcija "Ništa nas ne smije iznenaditi" (NNNI).

U ovim okolnostima, jedan je političar dao sasvim novo značenje toj kratici i ona sada znači "Ništa nas neće impresionirati"", napisao je Bauk.

"Ovakvo rješenje posebno bi pomoglo pravnim osobama (npr. dobrovoljnim vatrogasnim društvima) koje imaju sjetište na otocima", navodi Bauk u zahtjevu vladi.

Nije, doduše, obrazložio zašto nešto takvo nije doneseno za vrijeme SDP-ove vlade.

Podsjetimo, prvi put u svojoj povijesti, vatrogasci iz Supetra došli su na kopno gasiti.

Pročitajte više