Baukov brački petak: Janjcem, vitalcem i butalcem protiv zelenog ponedjeljka!

NACIJA je cijeli dan s nestrpljenjem čekala da ministar Uprave Arsen Bauk odgonetne na što je mislio kad je na Facebooku napisao da nakon zelenog ponedjeljka razmišlja o uvođenju bračkog petka...

Ministar je cijelog dana bio okupiran obavezama, prva je priliku da ga pita ugrabila TV jabuka. Ministar je objasnio da se šalio. "Uvijek se legitimno upitati koliko dužnosnici mogu unijeti osobnog pečata...", bio je vrlo ozbiljan Bauk u interpretaciji napisanog.

Dobra reklama za Brač

"Legitimno je imati asocijacije na hranu, asocijacije na štedljivost, kao što je ljudima s Brača legitimno imati asocijacije na sve ono lijepo što Brač nosi", kaže Bauk. Na što je mislio? "Ništa konkretno. Mislim da sam napravio dobru reklamu svom Braču", inzistirao je Bauk na korektnosti.

Pa nije valjda da se kolegica Holly naljutila? Nije čudo ako su neki pomislili da će Bauk, štedljiv kakav već jest, za brački petak ukinuti sve što postoji i ostaviti zaposlenike na kruhu i vodi. To je, kako i sam ministar kaže, legitiman zaključak.

Janjci i ostalo

A legitimno je i da se ministar šokiran zelenilom kolegice Holly sjetio bračke janjetine i ostalih otočkih specijaliteta kao što je, primjerice, vitalac, janjeće iznutrice koje se nabadaju komad po komad na tanki ražanj, omotane janjećom maramicom. Vitalac se jede dok se čeka da cijeli janjac bude pečen. Specijalitet je i butalac, nadjeveni janjeći but natrljan aromatičnim biljem (eto zelenila!) i na kraju zaliven vinom!

S obzirom da se radilo o reakciji na jelovnik, izglednijim se čini da je ministar Bauk umjesto na štedljivost, mislio na - hranu. S bračkim petkom, janjcima i ostalim specijalitetima zaista bi unio osobni pečat.

Pročitajte više